VIGTIG VIDEN
Her er en guide til alle – og især nye – beboere om vores skrevne og uskrevne regler, kutymer og om livet i huset generelt. Vi er en social forening, så du kan altid spørge bestyrelsen eller en nabo til råds.
Listen nedenfor er alfabetisk.
Senest opdateret 5. april 2023.
Administrator
Foreningen administreres af Øens Ejendomsadministration A/S, som har tilknyttet et advokat-kontor. Det er administrator der står for opkrævning af husleje og andre praktiske opgaver.
Vores kontaktperson er Nedim Husic. Tlf.
32 34 01 68, nh@oadv.dk,
www.øe.dk.
Affald
Vi sorterer naturligvis affaldet: I det nærmeste skur i gården er der containere til bioaffald, pap, papir, plast, metal, elektronik og restaffald. I den bagerste ende af gården er der opsamling af batterier og tøj, og her er også et skur til storskrald. Der er også et skab til farligt affald (maling, kemikalier osv.), men dette er låst af sikkerhedsmæssige årsager. Der står glas-container i Asminderødgade. Kommunen administrerer spande og poser til bioaffald, som er gratis. https://www.kk.dk/bioposer
Sådan får du bioposer og køkkenkurv | Københavns Kommunes hjemmeside
Arbejdsdage
Foreningen afholder 1-2 arbejdsdage om året. Det er en hyggelig tradition med fællesspisning og socialt samvær, hvor vi får fikset de ting i og omkring huset, som vi selv kan klare, og derved sparer vi også mange penge i forhold til at hyre håndværkere. Det koster 450 kr. pr. lejlighed ikke at deltage. Pensionister er ikke forpligtet til at deltage.
Barnevogne og klapvogne
I cykelkælderen under nr. 12 er der et område, som er forbeholdt barnevogne. Der er monteret kæder på væggene, hvis man skulle ønske at låse vogen fast til noget. Der må ikke stå noget i trappeopgangene, og derfor må der heller ikke stå barnevogne.
Cykler
Foreningen har en cykelkælder på hjørnet og en bag vaskeriet i nr. 12. Sidstnævnte skal benyttes via kælder-mellemgangen i nr. 12, da transport af cykler gennem vaskeriet ikke er tilladt. På gaden opfordres til at parkere sin cykel på skrå, så der er plads til flere. Vi laver årligt en cykel-razzia, hvor ubenyttede cykler smides ud. Der må ikke stå cykler i gården. Man kan dog ansøge bestyrelsen om en dispensation til christianiacykler (som ikke må parkeres direkte under vinduerne).
Døre og låse
Alle husets fælles døre skal holdes lukkede af hensyn til brandsikkerhed og for at forhindre indbrud. På en del døre er der installeret dørpumpe med stop for at man f.eks. kan bære møbler eller trække sin cykel igennem, og de skal også lukkes efter brug. Det kan virke besværligt med alle de låse, men det er for at sikre os selv bedst muligt, så gør det til en vane at have en nøgle med rundt i huset.
Ved de tre hoveddøre er der installeret Bekey, hvilket betyder at reklamebudene selv kan lukke sig ind. Du skal derfor IKKE lukke nogen ind i huset, med mindre du ved med sikkerhed, hvem det er. Bekey ejes af FK Distribution. Kontakt viceværten, hvis du har problemer med din dørtelefon.
Nøgler til egen dør står beboeren selv for.
Døre og vinduer (de fysiske materialer)
Det er foreningen, der ejer alle døre og vinduer. Du har muligvis en gammel dør liggende i dit loft- eller kælderrum. Den hører til din lejlighed og må ikke smides ud.
Fester
Der er meget lydt i huset, og derfor har vi kutyme for at man sætter en seddel op i opgangene mindst en uge før en fest. Beboere i nr. 12 sætter seddel op i nr. 12 og 14, beboere i nr. 96 sætter seddel op i nr. 14 og 96. Beboere i nr. 14 sætter seddel op i alle tre opgange. Ved fester i
fælleslokalet kan
man læse reglerne her. I øvrigt henvises til reglerne omkring støj i vores Husorden. Ved fester skal vinduerne mod gården være lukkede, jf. Gårdlaugets regler.
Fremleje/udleje
Der er mulighed for at udleje et værelse eller at fremleje sin lejlighed med bestyrelsens godkendelse. Bestyrelsen skal have en ansøgning med begrundelse og kontrakt. Vi anbefaler at I benytter vores administrator Øens Ejendomsadministration i forbindelse med kontrakten. Der opkræves et gebyr på 100 kr. til indkøb af nyt skilt ved dørtelefonen. Ændring af navneskilte aftales med viceværten.
Se også "udlån" nedenfor.
Fællesarealer
Fortrapper, bagtrapper, lofter, kældre og øvrige fællesarealer skal holdes pæne og rydelige, og der må ikke stilles storskrald, møbler og andet, som ikke hører hjemme. Man må derfor gerne opbevare sin cykelhjelm i cykelkælderen, men f.eks. et garderobeskab hører ikke hjemme. Bestyrelsen/viceværten fjerner uvedkommende ting rutinemæssigt. Kontakt Bestyrelsen, hvis du har et midlertidigt opbevaringsproblem.
Fælleslokalet
Generalforsamling
Foreningen afholder generalforsamling årligt - typisk i april. Her vælges foreningens bestyrelse, regnskab fremlægges og budget vedtages.
Gården/Gårdlaug
Foreningen er medlem af og betaler til Gårdlauget. Alle beboere i gården har brugsret til hele gården. Vi må således gerne benytte alle arealer i gården.
De blå borde og bænke i vores hjørne tilhører dog vores forening og de må ikke flyttes ud af ”vores” lille hjørnegård. Det samme gælder vores gril og hvad vi ellers indkøber til egne beboere.
Gårdlauget aflønner en gårdmand ved navn Asger, tlf. 50 42 05 47. Han er uddannet gartner og passer også vores have.
Hobbyrum
Foreningen har et hobbyrum i kælderen nr. 12 bag vaskeriet. Hobbyrummet er til fri afbenyttelse, men husk at rydde op efter dig og husk at skrive navn på dine ting, da de ellers kan blive smidt ud ved oprydning.
Internet
Foreningen har fælles internet fra Fiberby. Det er ikke muligt at fravælge foreningens internet. Fejl på nettet kan meldes direkte til Fiberby.
Loft- og kælderrum
Til hver lejlighed hører mindst et loft- eller kælderrum. Indret det forsvarligt og vær særligt opmærksom på ikke at stille brændbare kemikalier og materialer. Der bliver varmt på loftet om sommeren.
Nøgler
Mister du din nøgle, skal du melde det til bestyrelsens nøgleansvarlige straks, da den mistede elektroniske hoveddørsnøgle skal spærres hurtigst muligt.
Det er muligt at købe ekstra hoveddørsnøgler til 250 kr. pr styk samt ekstra lejlighedsnøgler. Desuden kan der købes nøgler til en række af gårdens låger samt storskraldsrum.
Lågen ved Esrumgade åbnes med en kode, der skiftes fire gange årligt.
Kontakt bestyrelsen hvis du vil købe nøgler eller mangler koden.
Nøgler til egen lejlighed står man selv for.
Parkering
Om søndagen er det gratis at parkere sin bil i vores område. På øvrige dage benyttes de opstillede automater eller div. apps (Parkman, Easypark etc.). Som beboer kan man købe en beboerlicens af Københavns Kommune på følgende link: https://parkering.kk.dk/tilladelser-privat
Det er ikke tilladt at parkere i gården uden særlig tilladelse, og den kan vi desværre ikke købe os til. Der er mange parkeringsvagter i området, så hold godt øje med, hvor du stiller bilen (cykel-udkørsel, ti meter til kryds osv.). Kommunen har tegnet små, gule trekanter på fortovet ved ti-meter-grænsen, så sørg for ikke at overskride dem.
Postkasser mv.
Ændring af navneskilte på postkasser, ved dørtelefon og på døren til lejligheden skal aftales med Bestyrelsen. Det er Bestyrelsen, der sætter navneskiltene op. Ved ændring af skiltet ved dørtelefonen opkræves et gebyr på 100 kr., da dette skal indkøbes. Ved køb af lejligheder er alle navneskilte gratis for den/de nye beboere.
Regler
Det er vores vedtægter der er foreningens "grundlov". I
Husordenen kan man se de praktiske regler som generalforsamlingen har besluttet gælder for beboere i huset.
Mellem generalforsamlingerne er det bestyrelsen der træffer beslutninger om foreningens drift.
I øvrigt gælder det i AB Fredenslund, som alle andre steder, at man bør tænke over at vi er mange der bor på et lille område og vise hensyn til sine naboer.
Rygning
Alle husets fællesarealer er røgfri jf. vores
Husorden.
Salg
Når en lejlighed sættes til salg, er der en række ting der skal gøres.
Taget
Beboere har ikke adgang til taget.
Trappe-opgangene
Jf. foreningens husorden og bygningsreglementet må der ikke stilles ting i opgangene af hensyn til brandsikkerheden og rengøring af opgangene - herunder trappevask og vinduespudsning. Bestyrelsen/viceværten fjerner tingene rutinemæssigt uden yderligere advarsel. Udgifter hertil tilfalder beboeren.
Som eneste undtagelse må der dog hænge tørrestativer i metal på bagtrappe-dørene, såfremt de er monteret forsvarligt, ikke rører gulvet og ikke rager uden for dørkarmen. Der må også ligge en dørmåtte, som rengøres af beboeren. Der må altså IKKE stilles sko, affaldsposer, barnevogne eller andet i opgangene.
TV
Foreningen har fælles tv-signal fra Yousee. Man kan vælge mellem lille, mellem og stor tv-pakke. Kontakt administrator, hvis du vil skifte til en anden tv-pakke eller afmelde tv-pakkerne.
Tørrelofter
Vi har to tørrelofter til fri afbenyttelse – et på hvert loftareal. Benyt bagtrappen. Vi har også to tørrestativer i gården.
Udlån af lejlighed i kortere tid (Opdateret 14 juni 2017)
Det er muligt at udlåne sin lejlighed i kortere tid (op til 30 dage) såfremt bestyrelsen orienteres om dette med navn(e) på lånerne/lejerne. Udlån i længere tid end 30 dage skal godkendes af bestyrelsen. Beboeren hæfter over for foreningen for eventuelle sager der opstår under udlånet. Det er et krav at naboer adviseres om udlånet via opslag i opgangen. Udlån via f.eks. AIRBNB og lignende tjenester falder under disse regler.
Valuar
Foreningen benytter valuar-vurdering til beregning af andelskronen. Aktuelt benyttes valuaren.dk.
Vaskeri
Foreningen har et fælles vaskeri i kælderen nr. 12. Alle lejligheder har en vaskebrik, og der opkræves betaling via huslejen.
Se reglerne herom i vaskeriet eller her på hjemmesiden. Kontakt Bestyrelsen, hvis der er problemer med maskinerne. Kontakt Bestyrelsen, hvis en vask er betalt men ikke gennemført pga. fejl på maskinen. Kontakt vores administrator, hvis der er problemer med din vaskebrik.
Vicevært
Foreningen har pt. ikke en vicevært boende. Indtil videre samarbejder vi med Racoon, som primært tager sig af rengøring i huset. Se Racoon.dk. Vi opfordrer alle beboere til at melde fejl og mangler på huset til Bestyrelsen via mail.
Vinduespudser
Foreningens vinduer bliver pudset tre gange om året. Hvis du vil have pudset vinduer, når vindues-pudseren alligevel er i huset, kan du få et godt tilbud. Ring til Frank på tlf. 23 67 08 83 og sig at du er fra AB Fredenslund.